Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

8 februari 2012

Chocopasta

... en dus geen Nutella.

Als er iets is waar ik chagrijnig van wordt is het:
  1. niet kunnen gaan lopen
  2. als er geen choco of hazelnootpasta in huis is

En dus is het altijd interessant om zelf chocopasta te kunnen maken.
Want wie lust er nu niet zo een goede ouderwetse chocopasta?
Op Njam TV kan je zien hoe Dominique Persoone deze choco maakt.
En het is echt kinderspel.


 Dit is mijn inzending voor het Foodblogevent juni 2012

Hoe maak je het?

Verwarm 200gr room
Verwarm hierin 200gr glucose (wel een plakkerig boeltje, een natte lepel helpt)
Giet dit over 200gr chocoladepastilles (type Callebaut donker)
En voeg dan nog 100g boter (kamertemperatuur) toe.
Alles goed mengen.

Giet in een mooi potje (potjes), laat opstijven in de ijskast.

Deze chocopasta is zeker 4 weken houdbaar...
Maar dat ga je niet kunnen testen, want hij is daarvoor al lang op!

En ook een leuk Valentijncadeautje voor de chocoholics.



2 opmerkingen:

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...