Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

24 april 2012

Pasta met geroosterde paprika en feta

Een topper! Echt waar. Een zomers gerechtje dat supersmaakt op een terrasje met een glaasje frisse wijn. Maar ook als het wat grijzer weer is zoals nu.  Het geeft je ineens een boost.

De combinatie van de zoete smaak van de geroosterde paprika's, met het frisse zure van de feta... echt fantastich. en super eenvoudig. Als het paprikaseizoen is, maak dan ineens voldoende en vries de saus in. Eens iets anders dan de gewone tomatensaus! En dan heb je ook in de winter nog af en toe een zomerherinnering.


Wat heb je nodig?

Papardelle of tagliatelle (indien mogelijk vers gemaakt)
4 paprika's
120gr feta (mag meer of minder zijn, naar eigen smaak)
basilicum
1 kl balsamicoazijn
1el olijfolie

Wat moet je doen?

Dit is echt een supersimpele saus:

Begin met je paprika's te roosteren onder de gril tot het vel zwart is.
Doe ze in een zak of kom met plastikfolie over en laat ze afkoelen. Op deze manier kan je nu gemakkelijk de pel er afdoen. Dit kan je al vooraf doen.

Als dat gebeurd is, mix je ze samen met de basilicum, azijn en olie in een blender.

Verwarm intussen het water voor de pasta en kook de pasta gaar.

Doe de mix in een kookpotje, kruid af met peper en zout. En warm de saus op.

Giet de pasta af en doe de saus erbij.
Doe er ook de 3/4 van de feta bij.

Serveer de pasta en strooi er nog extra basilicum en feta over.

Smakelijk!

1 opmerking:

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...