Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

20 november 2012

Speculaaskoekjes

Sinterklaas wil zeggen speculaas!
Speculaas heb je in alle soorten en maten: dik, dun, hard, zacht, licht, donker... En iedereen heeft zijn favoriet.
Dit is het recept van Roger Van Damme via Njam.tv. Ben over de smaak best tevreden. Uiteraard zijn er nog andere recepten  die ik eens wil uitproberen. En dan kiezen we het beste eruit. Maar dit is alvast een heel lekker speculaaskoekje... om heerlijk in een tasje koffie te doppen. (of thee voor de liefhebbers)


Wat heb je nodig?

voor 20 tot 30 stuks (hangt van de grootte af van je koekje uiteraard)
175 g boter
400 g cassonadesuiker
2,5 g bakpoeder
7,5 g bicarbonaat
100 g water
1/2 tl speculaaskruiden
1/2 tl kaneel
625 g bloem


Wat moet je doen?

Stap 1:
Klop de boter zacht in de keukenmachine en doe de suiker erbij. Meng het bakpoeder en bicarbonaat door het water en voeg toe. Doe de rest van de ingrediënten erbij. Wikkel het deeg in folie en laat een nachtje rusten in de koelkast.
(zo kunnen de smaken zich goed ontwikkelen)

Stap 2:

Verwarm de oven voor op 175°C. Haal het deeg uit de folie, rol uit tot een dikte van 5 cm of leg in de speculaasvorm en maak er koekjes van. Bak de koekjes 12 minuten in de oven.
Ze zijn nog een beetje zacht als ze uit de oven komen, maar als ze afkoelen worden ze hard.




1 opmerking:

  1. Ik heb ze geproefd, ( tja, ne mens moet zich soms opofferen als proefkonijn:-))) en ze zijn heel lekker!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...