Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

18 januari 2013

Gemakkelijkste recept voor pasta met tomaat

Je kan voor inspriratie in kookboeken lezen, of je kan de blogs van medebloggers even consulteren.
Ook hier weer een post waarbij ik de inspiratie heb gehaald bij een medeblogger: Sim Kookt.
Bij Sim Kookt, kan je alles stap voor stap volgen, aan de hand van mooie foto's.

Zo gaat het in de pan

Het is bijna geen recept te noemen, de eenvoud zelve, maar barstensvol smaak! En dan denk je: hoe komt het dat ik dit nu pas ontdek? Het is zelfs nog eenvoudiger dan Mama Miracoli.
En je hebt bijna geen afwas. Wat ik ook een groot voordeel vind.

Wat heb je nodig?
2 personen:
1 kg tomaten
10 takjes basilicum
2 teentjes knoflook
olijfolie
Peper en zout
250 gram spaghetti

Wat moet je doen?
(tekst Sim kookt, met kleine aanpassing)

Neem een koekenpan met goed afsluitbaar deksel. Een hapjes pan is ideaal.
Snijd de tomaten in plakken, knip het basilicum in grove stukken en snijd de knoflook in schijfjes. Doe wat olijfolie in de pan en bedek de bodem met een laag tomaten. Strooi daarover wat basilicum en zout, eventueel ook wat peper, en een deel van de knoflook. Breek de spaghetti doormidden en spreid hem eroverheen. Dan volgt weer een laag tomaten met basilicum, knoflook, zout en peper. Giet ook daar weer wat olijfolie over. Sluit de pan af en laat hem 30 minuten op een laag vuur pruttelen. Proef of de spaghetti al dente, beetgaar, is. Is dat nog niet, laat het dan nog rustig even verder garen. Meng dan het geheel door elkaar en verdeel het over de voorverwarmde borden. 

En zo komt het uit de pan, op je bord

Ps: ik heb iets meer basilicum gebruikt, maar ben dan ook enorme fan. Op het einde van de bereiding heb ik er nog wat kappertjes bijgedaan. Je kan er ook nog wat olijven bij doen.
En een heel klein beetje parmezaan.. gewoon omdat dit zo lekker is.

1 opmerking:

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...