Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

18 april 2013

Wortelkoekjes

De Delicious van januari 2013 is zeer populair en ligt nog altijd in mijn keuken.
Eerder werd de perenkaramel heerlijk bevonden, nu is het de beurt aan de wortelkoekjes.
Ik zag ze al verschijnen bij Caroline.  Lekker met een salade, en pittige yoghurtdip. Ook op de eerste warme lentedag van dit jaar...



Wat heb je nodig?
600 g wortels in plakjes
1 blik kikkererwten à 400 g, afgespoeld en uitgelekt
3 el fijngesneden korianderblad (of meer naar smaak)
½ el korianderpoeder
½ el komijnpoeder
1 klein ei, losgeroerd
 ½ - 1 el harissa
150 g Griekse yoghurt
1 el olijfolie
 zout en peper
 
Wat moet je doen?
Kook de wortel in ca. 20 minuten in kokend water met zout gaar. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel ze af en laat ze uitlekken in een vergiet. Als de wortel gaar is, giet je ze af en laat even droog stomen.
Doe de kikkererwten en wortel in een foodprocessor en maal grof. Als je geen foodprocessor hebt, kun je ze ook met een vork prakken. Laat afkoelen.
Doe de kruiden, het korianderblad en het ei erbij en voeg zout en peper naar smaak toe, meng alles goed door elkaar. Draai er 8 balletjes van (voeg evt. wat bloem toe, als dit lastig gaat) en zet ze minstens 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
Maak intussen de harissa-yoghurt: roer naar smaak harissa met een beetje zout in een spiraal door de yoghurt en zet apart.
Doe de olijfolie in een anti-aanbak koekenpan en bak de wortelkoekjes in de pan op matig vuur. Druk de wortelballetjes licht tot koekjes en bak ze 2-3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en door en door warm zijn. Serveer ze met de harissa-yoghurt.
 

1 opmerking:

  1. Wil ook eens maken! Ik krijg sinds kort ook de Delicious en dit stond ook op m'n lijstje :)

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...