Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

12 juni 2013

Pestorisotto met scampi

Er zijn mensen die schrik hebben om risotto te maken, maar moeilijk is dat helemaal niet, en het is nog eens snel klaar ook.
Dit recept komt uit 'La cucina italiana', een lekker zomers gerechtje. Heb er wel een eigen twist aangegeven en er nog venkel  en rucola aan toegevoegd en de gamba's vervangen door scampi's.
Bovendien wordt het eigenlijk als 'primi' geserveerd, maar eigenwijs dat we zijn, eten we dit gewoon als 'secondi'.


Wat heb je nodig?
4 personen

1,5 l warme groentebouillon
350 gr risottorijst (vb. carnaroli)
200 gr  sperziebonen (reeds gekookt)
pesto (al dan niet zelfgemaakt, zie onderaan)
1 kleine venkel, in stukjes
scampi's  zonder pantser, en darmkanaan verwijderd (stuk of 6 per persoon)
wat rucola
eventueel wat witte wijn

Wat moet je doen?

Als de bonen nog niet gekookt zijn, is dit het moment zodat je nadien rustig verder kan werken en je de pot kan gebruiken om je bouillon in op te warmen. (afwas vermijden)

Verhit intussen een pan op het vuur met een klontje boter. Stoof hierin de venkel aan. Strooi de rijst erbij en roer een beetje. Bluf indien gewenst met de witte wijn en laat de wijn verdampen.
Voeg dan beetje bij beetje de groentebouillon toe en kook zo de risotto gaar.

Zodra de risotto bijna gaar is, bak je de scampi's aan.

Voeg bij de gare risotto de pesto (hoeveelheid naar smaak), voeg de bonen toe, serveer met de scampi's en de rucola.

Wil je het iets smeuiger, dan lepel ik altijd er nog wat frisse Philadelphiakaas bij.

En dit op het terras met een lekker wijntje.... ja dat smaakt gewoon naar zon en vakantie.





Pesto recept

2 potjes basilicum
50 gr pijnboompitten
4 teentjes knoflook
100 gr parmezaanse kaas - geraspt van een blok
ong 10 el olijfolie

Mix alles tot een gladde structuur, proef en voeg eventueel nog olie bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...