Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

2 juni 2013

Roerbakschotel met ribeye (uit 30 minuten van Jamie Oliver)

Is dit in 30 minuten klaar? Ik het dit niet getimed, en het moest ook niet snel gaan. Koken is relaxen, en stress hoort daar niet in thuis. Dat laten we achter op het werk. Het is naar gewoonte van Jamie een no-nonsense gerechtje, Sergio Herman zal wellicht weer "depri" worden van zo een bordje... maar goed, dat trekken we ons dus niet aan.
Ik heb niet echt exact de ingrediënten gebruikt die erin stonden, maar met wat ik nog had. En dat viel best allemaal wel mee... lekker en ijzerrijk... want dat heb ik hard nodig.
Laat je niet afschrikken door de lijst ingrediënten, het lijkt meer dan het is!


Wat heb je nodig?
Steaks
2 ribeyes
1 tl szechuanpeper: fijngestampt in de vijzel
chinees 5 kruiden poeder
een stuk verse gemberwortel 2 cm: geraspt
1/2 verse rode peper: geraspt
1 teen knoflook: geperst
1 limoen
wat takjes koriander

Groenten
150 gr sugarsnaps
2 stronkjes paksoi : doorgesneden (ik heb snijbiet genomen dat in de vriezer zat)
200 gr spruitbroccoli (gewone broccoli genomen)
1 el zwarte bonensaus
1 citroen of limoen

Noedels
in de kommen:
6 el chiliolie (of wat minder naar smaak)
4 el sojasaus
8 lenteuitjes (busseltje)
1 teen knoflook

in een schaal:
200 gr taugé
1/2 bosje koriander

400 gr gedroogde eiernoedels
1 blokje (runds)bouillon
1/2 citroen
honing
beetje limoensap


Wat moet je doen?

Vooraf te doen, dit is het handigst:

Doe de taugé met de koriander in een kom en zet al op tafel.

Zet 4 kommen klaar

Wat gaat hierin:
een klein snufje szechuanpeper in elk van de kommen,
samen met 1,5 tot 2 el chiliolie (persoonlijk zo ik wat minder nemen)
1 el sojasaus
verdeel de knoflook en de lenteuitjes over de 4 kommen,
een paar drupjes citroensap en een heel klein beetje honing

Schep de zwartebonensaus in het midden van een schaal, sprenkel er het citroensap over samen met een scheut olijfolie (andere mag ook)

Steaks
kruid de steaks met zout en peper, het chinees vijfkruidenpoeder en de rest van de szechuanpeper.
Besprenkel dan met wat olijfolie en wrijf het vlees goed over de plank zodat het de specerijen zo goed mogelijk opneemt.
Grill ze in een hete grillpan. (ong 2 tot 3 minuten aan elke kant, afhankelijk hoe je ze wil en de dikte)

Als ze gaar zijn, leg je ze op een plank, en rasp je er de gember, knoflook en rode pepertje over.

Groenten
Kook al de groenten gaar, je kan dit samen in een grote pot doen: begin met de sugarsnaps, dan de broccoli en dan de paksoi.
Giet ze dan af en laat even uitlekken. Doe ze dan in de schaal met de zwartebonensaus

Noedels
Doe de noedels samen met het bouillonblokje in het water waar je de groenten in hebt gekookt.

Dan snij je de steaks in schuine plakje, hussel nog wat door elkaar met korianderblaadjes.
Verdeel de noedels over de kommen.

En dan is het ieder voor zich: garneer de kommen met de groenten, taugé, koriander, steak,...


1 opmerking:

  1. Oeh dit klinkt echt ontzettend lekker, hmm!! Ik ga deze opslaan in mijn lekkere recepten bestandje :D! Thanks voor het delen!

    Als je het leuk vindt; ik organiseer vandaag een linkparty! Je mag reclame maken voor 3 van je leukste artikelen van afgelopen week inclusief een foto en een link naar jouw blog, tof toch?! Als je zin hebt om mee te doen, je bent van harte uitgenodigd!

    Liefs van Rosie
    van Lifebyrosie.nl

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...