Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

13 september 2013

Gevuld varkenshaasje

Echt een toprecept! Heel handig ook: je kan het vooraf vullen en dan heb je op het moment zelf geen werk meer! Ik heb er een koude aardappelsalade bij geserveerd, de gevulde tomaatjes van Yotam Ottolenghi. en een bonensalade. (ook uit Plenty)


Wat heb je nodig

(per 2 personen)

1 varkenshaasje
een paar gedroogde pruimen
zachte geitenkaas + een blauw geaderde kaas
(je kan ook ineens gorgonzola nemen bijvoorbeeld)
gerookte ham (Belgisch, Italiaans, Spaans, maakt niet uit)

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snij het varkenshaasje open, maar niet helemaal, en sla het een beetje plat.
Vul het haasje met de mengeling van de geitenkaas en de blauwe kaas.
Leg hierop de gedroogde pruimen (eventueel doormidden gesneden)
Vouw nu het haasje terug dicht.

Neem een vel vershoudfolie. Leg een aantal sneetjes ham iets over elkaar, de lengte van het varkenshaasje, op de folie. Leg het haasje op de ham. Wikkel het varkenshaasje in de ham, en druk het goed vast. (hier komt de folie goed van pas) 
Haal het uit de folie en bind het op met keukentouw.

Doe het haasje in een braadslede en doe er aluminiumfolie over. Bak het haasje 15 minuten. Doe de folie weg, en bak het nog eens 15 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...