Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

3 november 2013

Pastarol met pompoen en geitenkaas

De pompoen al beu?! Nee helemaal niet... ook in combinatie met pasta is dit heerlijk! Dit recept komt ook nu weer uit de Delicious van november 2013. Ik val in herhaling, maar dit is echt de moeite waard om eens uit te proberen. Als het even kan, maak dan ook je pasta zelf, zo niet gebruik dan verse lasagnabladen.
Het enig wat ik gewijzigd heb aan het recept is het gebruik van dille. Dit had ik niet, en heb hiervoor tijm genomen... volgens mij veel beter. De pompoen stoom ik ook gaar ipv in de oven te roosteren


Wat heb je nodig?
(4 personen)

3 el olijfolie
550 gr butternutpompoen, gestoomd
75 gr roomboter
2 middelgrote uien
240 gr zachte geitenkaas
75 gr pecannoten, gehakt
35 gr dille fijngesneden (of enkele takjes verse tijm)
200 gr verse pastavellen
1 eierdooier losgeklopt met water
blaadjes salie
wijde pan, keukengaren en theedoek


Wat moet je doen?

Snij de pompoen in blokjes en stoom ze gaar. (of rooster ze in de oven, verwarm hiervoor de oven voor op 200°C, doe olijfolie in een bakblik, doe de blokjes erin, strooi er 1 tl zout en wat peper over en rooster in 30 minuten gaar).
Laat afkoelen.

Bak intussen in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur 25 gr boter de uien en de knoflook 10-13 minuten, zodat ze langzaam goudbruin karameliseren.

Voeg bij de pompoen de uien, knoflook, geitenkaas, pecannoten en dille (of tijm). Meng alles goed door elkaar.

Vorm van de pastavellen op een schone theedoek een rechthoek. (bij mij zijn dat 2 zelfgemaakt vellen boven elkaar).  De breedte moet iets kleiner zijn dan je wijdste pan. Bestrijk de randen die elkaar 1/2 cm moeten overlappen, met wat losgeklopt ei, druk licht aan, zodat ze vastzitten.

Verdeel het pompoenmengsel gelijkmatig en dun over de pasta. Hou de buitenste randen 1 cm vrij.
Rol de rol op met behulp van de theedoek, niet te strak. (shushiprincipe) Druk de zijkanten dicht. Rol de pastarol strak in de theedoek, en bind de uiteinden goed dicht met keukentouw.

Breng in je wijdste pan een flink laag water aan de kook en voeg 1 el zout toe. Leg de theedoek/rol voorzichtig in het kokendwater en laat 20 minuten zachtjes koken. (de rol moet helemaal onder water liggen)

Verwarm 5 minuten voor het einde van de kooktijd de rest van de boter in een steelpan, laat licht kleuren en leg de salieblaadjes erin. Bak ze in 1 min. krokant.

Verwijder de theedoek. Snij de rol in dikke plakken. (de buitenkantjes gebruik je niet) Serveer met de salieboter.




2 opmerkingen:

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...