Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

8 november 2013

Soep: lekkere wortel-paprikasoep

Nu hadden jullie een pompoensoep verwacht hé ;-). Die komt er uiteraard ook nog aan. Samen met nog andere pompoenrecepten.
Maar deze soep brengt me terug naar Spanje gek genoeg. Gewoon de herinnering van de voorbije vakantie.
Ik eet graag soep. Voor mij is dit echter een maaltijd op zich. Overheerlijk met krokant brood erbij!
Zelfs als het warm is, smaakt soep nog altijd.

Door de kurkuma en paprikapoeder wordt de smaak en kleur nog versterkt. En als het regent, guur en koud is, brengt het de zon naar binnen.
Ook als je je een beetje minder voelt, is dit een directe opkikker.


Wat heb je nodig?

750 gr wortelen
2 paprika's
2 aardappelen (binding)
1/2 zoete ui (of 1 kleine gewone ui)
1 tl kurkuma
1tl pikant paprikapoeder de la Vera
1,5 liter bouillon (groentebouillon)

Wat moet je doen?

Begin met de ui, wortelen, paprika en aardappelen in stukjes te snijden.
Verwarm wat olie in een grote pot, en voeg alles toe. Stoof alles goed aan en voeg de specerijen toe.
Roer alles goed om, en voeg de bouillon toe.

Laat 15 minuutjes pruttelen tot alles gaar is, en mix met de staafmixer of blender.

Je kan al garnituur wat krokant hamblokjes of gegrilde paprika gebruiken.
En uiteraard heerlijk met vers gebakken brood, of een naanbroodje...


1 opmerking:

  1. de soep is in de maak, voor gasten vanavond. ruikt al heerlijk. dank je anke!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...