Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

11 februari 2016

Molletes de Antequera: zachte witte broodjes van Antequera

In de keuken kan je een reis om de wereld maken. Ik denk dat ik er eens een project van ga maken. 
1 centraal ingrediënt  of thema kiezen en dan op verschillende wijze uit de wereld klaarmaken.
Brood is al een goed voorbeeld ;-) . Zoals deze zachte broodjes.

Molletes heeft zijn oorsprong in Mexico, maar ook in Spanje populair. 

Antequera is een dorp in het zuiden van Spanje, ongeveer 50 km ten noorden van Malaga.
Het Alcazaba daar is ook meer dan de moeite waard, en er is de rotsformatie "El Torcal"  dat een natuurgebied is waar je kan wandelen. Ook zijn er dolmen te bezoeken, maar dat was een beetje een tegenvaller.

Vlakbij ligt ook La Fuente de  Piedra waar flamingo's komen broeden. 

Deze broodjes zijn dus genoemd naar dit dorp. Het zijn zachte witte broodjes die worden gemaakt met reuzel, wat een specifieke smaak geeft. Ze zijn geschikt om te toasten als ontbijt met olijfolie en tomaat, een typisch ontbijt in Spanje, maar ook om hamburgers mee te maken zoals ik heb gedaan.

Het vraagt wel veel wachttijd tussenin. Hou daar rekening mee.




Wat heb je nodig?


Voor het voordeeg
100 gr bloem (voor brood)
60 gr water
1 gr verse gist

Deeg
500 gr bloem
voordeeg
315 ml water
20 gr varkensvet (reuzel)
10 gr zout
5gr gist
Wat moet je doen?
Meng de ingrediënten voor het voordeeg en laat het 3 uur staan.
Kneed al de ingrediënten samen tot een glad en fijn deeg.
Laat dit 90 tot 120 minuten rijzen.
Verdeel het deeg in stukken van 80 à 100 gr.
Bol ze op en laat opnieuw 10-15 minuten rusten.

Laat ze opnieuw 1 uur rijzen tot ze wat groter zijn. 

Bak deze broodjes 10 minuten in een oven van 200 °C

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...